ACG Groep - news header Volvo

Achterwielaandrijving, groter rijbereik tot 533 km en sneller laden voor de volledig elektrische Volvo C40- en XC40-modellen

De twee meest gestelde vragen over onze volledig elektrische XC40 Recharge en C40 Recharge zijn: "Hoe ver rijdt hij met één enkele laadbeurt?" en "Hoe lang duurt het laden?"

Lees verder

Elektrificatie en duurzame productie-initiatieven prioriteiten voor Volvo Car Gent in 2023

Elektrificatie en duurzaamheid blijven topprioriteit voor Volvo Cars in 2023. Volvo Car Gent drijft de productiecapaciteit voor volledig elektrische wagens alvast verder op en breidt de huidige batterijfabriek uit om in de toekomst meer batterijpacks te kunnen assembleren.

Lees verder

Volvo EX90 zal nieuwe hd-kaarten van Google ondersteunen

In onze nieuwe Volvo EX90 werken LiDAR, camera’s en radars samen om de volledige omgeving van je wagen te begrijpen en je zo veilig te houden. Om onze technologieën voor rijondersteuning nog te verbeteren en uiteindelijk tot autonoom rijden te komen in de toekomst, moeten we de omgeving van de wagen gedetailleerd in beeld kunnen brengen. Het gaat dan zowel om wat er zich vlak voor de wagen bevindt als om langere afstanden, zoals wat er achter bochten ligt.

Lees verder

Volvo Cars bevestigt zijn elektrische ambities

Volvo Cars zet zijn transformatie naar een volledig elektrisch aanbod voort: de plug-inhybridevarianten van de XC40 (T4 en T5 plug-in hybrid) verdwijnen uit de catalogus en halfweg volgend jaar wordt de productie ervan stopgezet.

Lees verder

De nieuwe, volledig elektrische EX90: de start van een nieuw tijdperk voor Volvo Cars

Een echte, volledig elektrische SUV met zeven zitplaatsen die de lat op het gebied van veiligheid en een duurzamere levensstijl hoger legt: met de Volvo EX90 begint een nieuw tijdperk voor ons bedrijf waarin we resoluut voor een volledig elektrische toekomst kiezen.

Lees verder

De Volvo EX90: stijlvol, veilig en efficiënt

In elke Volvo zijn vorm, functie en technische innovatie perfect in balans. Dat geldt zeker voor onze nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90.

Lees verder

Uw nieuwe Volvo EX90 geeft u de informatie die u nodig hebt, wanneer u die nodig hebt

Hebt u ooit aan een telefoon of computer gevraagd ‘Wat wilt u dat ik doe?’, met een vleugje wanhoop in uw stem? Dan weet u hoe verwarrend het kan zijn als de communicatie met een technologisch toestel uitvalt.

Lees verder

Volvo C40 verkozen tot Electric Vehicle of the Year 2022

Tijdens de jaarlijkse link2fleet Forum & Awards werd onze Volvo C40 Recharge uitgeroepen tot allereerste EV van het jaar. Na een uitgebreide testdag, waar bijna elke BEV op de markt aanwezig was, werd de Volvo C40 naar voor geschoven door de meer dan 300 aanwezige wagenparkbeheerders.

Lees verder

Het interieur van de gloednieuwe Volvo EX90: een nieuwe interpretatie van luxe en welzijn

Hoe vertaal je waarden in materialen? En wat betekent luxe in de wereld van vandaag? Dat waren enkele vragen die onze ontwerpers wilden beantwoorden toen ze aan de slag gingen met het interieur van ons verwachte volledig elektrische paradepaardje: de SUV Volvo EX90.

Lees verder

Het eerste interieurradarsysteem ter wereld van Volvo Cars zorgt ervoor dat niemand achterblijft

Stel u de zachte, nauwelijks waarneembare ademhalingsbewegingen van een slapend kind voor.

Lees verder

Een nieuw tijdperk van veiligheid breekt aan: ontdek de innovaties en slimme technologieën in de Volvo EX90

Op 9 november onthullen we ons nieuwe, volledig elektrische paradepaardje: de SUV Volvo EX90. Deze auto luidt een nieuw tijdperk in – zowel wat veiligheid betreft als voor ons bedrijf. Hij bevat een combinatie van core computing en software die uniek is voor Volvo Cars en dankzij nieuwe veiligheidstechnologieën kunnen we onze visie verwezenlijken, namelijk dat niemand nog ernstig gewond raakt of sterft in een nieuwe Volvo.

Lees verder

Uw Volvo zal merken wanneer u niet op uw best bent – en u bijstaan wanneer u dat nodig heeft

We denken allemaal dat we goed kunnen rijden. Maar we weten ook dat zelfs de beste chauffeurs fouten maken. Mensen kunnen bijvoorbeeld afgeleid zijn, gestresseerd raken, slaperig zijn enz. Dat heeft een invloed op het rijgedrag. En wanneer mensen niet op hun best zijn, kunnen ze hulp nodig hebben.

Lees verder

De nieuwe Volvo EX90: uw veiligheid helpen garanderen door begrip

Vraag aan eender wie op straat wat in hen opkomt als ze aan Volvo Cars denken en velen zullen zeggen ‘veiligheid’. We zijn er trots op dat we daar om bekend staan, want we hebben hard aan die merkreputatie gebouwd.

Lees verder

Volvo Cars en Epic Games voorzien met Unreal Engine de volgende generatie Volvo’s van realtime fotorealistische visuals

Om zijn klanten de best mogelijke gebruikservaring te bieden, integreert Volvo Cars, in een gloednieuwe samenwerking met Epic Games, fotorealistische visualisatietechnologie in zijn volgende generatie elektrische auto’s. De bedrijven bundelen hun krachten om de Unreal Engine, de game engine van Epic, te integreren in nieuwe Volvo’s. Het resultaat: ongeëvenaarde graphics in de wagen.

Lees verder

Volledig elektrische C40 Recharge zet reeks vijfsterrenresultaten voor Volvo Cars in Euro NCAP-veiligheidstests voort

De volledig elektrische Volvo C40 Recharge haalde een veiligheidsscore van vijf sterren in de Euro NCAP-tests van 2022 en wordt daarmee, net als andere modellen uit het Volvo Cars-gamma, een van de veiligste auto’s op de weg vandaag.

Lees verder

Nog schonere lucht in Volvo's dankzij baanbrekende luchtzuiveringstechnologie

Allergieën, astma en luchtverontreiniging hebben een negatieve invloed op honderden miljoenen mensen over de hele wereld, zo blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldallergieorganisatie. Daarom neemt Volvo Cars maatregelen om zijn klanten in zijn nieuwste auto's een steeds betere luchtkwaliteit te kunnen bieden dankzij een geavanceerde luchtzuivering waardoor mensen zuiverdere lucht kunnen inademen.

Lees verder

Volvo Cars maakt openbaar opladen eenvoudiger met nieuwe app-integratie

Volvo Car-klanten in Europa die volledig elektrisch rijden, hebben voortaan een ruimere keuze aan openbare EV-laadnetwerken binnen handbereik door de rechtstreekse integratie van het Plugsurfing-platform in de Volvo Cars-app. Door de functionaliteit van de Volvo Cars-app te verbeteren, hebben Volvo-bestuurders nu toegang tot meer dan 270.000 laadpunten over het hele continent en over de grenzen heen. Daarnaast kunnen ze nu ook betalen voor het opladen via één enkele en vlotwerkende gateway.

Lees verder

Volvo Cars lanceert vernieuwde modellen en een nieuwe variant van de C40 Recharge met één motor

Volvo Cars introduceert een reeks updates voor zijn volledige assortiment auto's; de opvallendste is een opfrissing van het exterieur van de volledig elektrische XC40 Recharge. Het bedrijf onthult ook een variant met één enkele elektrische motor van de 100% elektrische C40 Recharge.

Lees verder

Volvo Cars test nieuwe draadloze laadtechnologie

Volvo Cars integreert en test samen met een selectie partners een nieuwe draadloze laadtechnologie in een reële stedelijke omgeving, om zo het potentieel ervan voor toekomstige elektrische auto’s te beoordelen.

Lees verder

Driedubbele erkenning voor de duurzaamheidsprestaties van Volvo Cars nu EcoVadis opnieuw topscore toekent

Volvo Cars heeft voor het vierde jaar op rij de hoogste score gekregen voor zijn duurzaamheidsprestaties van EcoVadis, een toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Het bevestigt daarmee nog maar eens zijn positie als een van de koplopers wat betreft duurzaamheid in de autosector.

Lees verder