ACG Groep - news header Volvo

Volvo Cars geeft startschot voor productie van volledig elektrische Volvo SUV EX90

Met de Volvo EX90 wordt niet alleen onze portfolio van volledig elektrische wagens weer wat groter, het betekent ook een kentering voor Volvo. Het is namelijk de allereerste Volvo die wordt aangedreven met ‘core computing’. Met die technologie luiden we een nieuw veiligheidstijdperk in voor onze wagens.

Lees verder

Productielancering van de allereerste Volvo Black Editions 'Built In Belgium': de nieuwe EC40, EX40 en XC40 Black Edition.

In de Volvo Cars-fabriek in Gent is de productie opgestart van de topmodellen voor 2025: de 100% elektrische Volvo EC40 en EX40 en de Volvo XC40 met verbrandingsmotor. Deze drie Built In Belgium-modellen in hoogwaardige Plus- en Ultra-uitvoering worden nu ook geproduceerd als Black Edition. Die exclusieve versie met specifieke zwarte elementen voor het koetswerk en het interieur is erg populair bij de Volvo XC60.

Lees verder

Volvo EX30 krijgt prestigieuze Red Dot ‘Best of the Best’ Design Award

De kleine SUV Volvo EX30 werd bekroond met de prestigieuze Red Dot Award ‘Best of the Best Product Design 2024’.

Lees verder

Volledig elektrische Volvo EX30 uitgeroepen tot World Urban Car 2024

Klein maar krachtig: vandaag hebben we iets te vieren, want onze volledig elektrische Volvo EX30 heeft een grote onderscheiding in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze World Car Awards!

Lees verder

Beste diesel, het is tijd om afscheid te nemen

We kondigden het in september vorig jaar met de nodige trots aan tijdens de Climate Week NYC en nu is het zover: onze laatste dieselwagen is van de band gerold.

Lees verder

Volvo Cars investeert in Breathe en sluit overeenkomst voor snelle laadprestaties van de volgende generatie

Volvo Cars heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Breathe Battery Technologies (Breathe) en krijgt zo als eerste constructeur toegang tot de nieuwste versie van de gepatenteerde, op algoritmes gebaseerde laadsoftware voor zijn nieuwe generatie volledig elektrische wagens.

Lees verder

Volvo Cars brengt baanbrekende geconnecteerde veiligheidstechnologie door bestuurders te waarschuwen voor ongevallen verderop

U rijdt op een bochtige landweg. Het is onmogelijk om ver vooruit te kijken. Plots meldt uw Volvo een ongeval verderop. Terwijl u rustig snelheid mindert en de volgende bocht neemt, ziet u een gebotste auto in uw rijvak. Dankzij de waarschuwing was u voorbereid en kon u proactief reageren.

Lees verder

Volvo Cars introduceert upgrades voor volledig elektrische en hybride modellen en stroomlijnt modelnamen om klanttransparantie te bevorderen

Volvo Cars stroomlijnt en standaardiseert de modelnamen voor zijn volledig elektrische auto’s, in het verlengde van onze lopende transformatie om tegen 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s te maken.

Lees verder

Volvo Assistance: ga gerust op weg

Volvo Car Belux voert vanaf 2 januari 2024 een belangrijke verandering door in haar Road Assistance-programma. Touring zal de nieuwe partner worden om de Volvo-klanten te ondersteunen bij een ongeval of pech. Met Volvo Assistance en Touring bent u zo 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschermd en dit in heel Europa.

Lees verder

Volvo Cars lanceert nieuw bedrijfsonderdeel Energy Solutions om het klimaatpotentieel van elektrische auto’s te vergroten

Onze elektrische auto’s zijn een belangrijke stap op weg naar een duurzamere samenleving, maar de auto’s en batterijen kunnen veel meer dan enkel uitlaatgassen elimineren.

Lees verder

Volvo Cars gaat kleine SUV EX30 in Gent bouwen in kader van wereldwijde verhoging productiecapaciteit

Als antwoord op de sterke vraag naar de EX30, heeft Volvo Cars beslist dat het in 2025 de nieuwe volledig elektrische SUV ook zal bouwen in zijn fabriek in Gent, dit om de productiecapaciteit voor deze populaire kleine SUV uit te breiden.

Lees verder

Volvo Cars opent ultramodern softwaretestcentrum in Zweden

Hardware ligt aan de basis van het ontwerp van onze nieuwe generatie volledig elektrische Volvo's, maar het is de software die ze helemaal definieert.

Lees verder

Volvo Cars geeft EV-eigenaars verbeterde openbare laadmogelijkheden in Europa

Volvo Cars geeft haar Europese klanten betere openbare laadmogelijkheden met de introductie van een hele reeks handige nieuwe functies – allemaal beschikbaar via de Volvo Cars-app. Voortaan kunnen ze nog eenvoudiger opladen en betalen.

Lees verder

Premier De Croo brengt bezoek aan Volvo Car Gent

Premier Alexander De Croo (Open Vld) bracht vandaag een bezoek aan Volvo Car Gent. De Croo kreeg er ondermeer een rondleiding in het opleidingscentrum waar nieuwe werkkrachten worden klaargestoomd om in de fabriek aan de slag te gaan. Maar ook huidige werknemers worden er bijgeschoold. Op die manier kan Volvo vacatures voor technische profielen gemakkelijk zelf invullen.

Lees verder

Binnenkort verkrijgbaar: de Volvo EM90, onze allereerste 100% elektrische premium-MPV

Stelt u zich een bewegende ruimte voor waar u helemaal uzelf kunt zijn. Een plek om te delen met vrienden en familie, creatief te zijn, te ontspannen, te werken of gewoon na te denken.

Lees verder

ALD Automotive | LeasePlan en Volvo Car Belux brengen meest flexibele private lease contract op de markt

Volvo Car Belux en ALD Automotive | LeasePlan lanceren Volvo Abonnement in België. Opvallend is de duur van dit private lease contract: leasen kan tot 3 jaar maar particulieren kunnen dit abonnement al kosteloos opzeggen na 1 maand. Daarmee is Volvo Abonnement het meest flexibele private lease contract op de markt. Volvo Car Belux en ALD Automotive | LeasePlan spelen zo in op de stijgende vraag naar flexibiliteit in de huidige onvoorspelbare economische situatie.

Lees verder

Volvo EX30 was eregast in het Gentse Wintercircus

De Volvo EX30 was de voorbije weken te gast in het prachtige Wintercircus in Gent. Van 21 juni tot en met 7 juli konden influencers, journalisten, klanten en geïnteresseerden kennis maken met ons kleinste familielid. Interviews, workshops, rondleidingen, alles was aanwezig om er een prachtige tentoonstelling van te maken. België was een van de eerste landen om de Volvo EX30 fysiek en in al haar glorie voor te stellen aan het grote publiek.

Lees verder

Blijvende indrukken in de nieuwe volledig elektrische Volvo EX90 SUV

Herinnert u zich nog het gevoel van dat koele, gladde gepolijste steentje dat u opraapte aan het strand vele zomers geleden? Of het fluweelzachte gevoel van uw oude, flessengroene fauteuil? En hoe de kleine vezels zachtjes weerstand boden aan uw vingers bij het aanraken?

Lees verder

Klein maar krachtig: maak kennis met de volledig elektrische Volvo EX30 kleine SUV!

Een kleine SUV die grootse Volvo-dingen doet: onze nieuwe volledig elektrische Volvo EX30 is ontworpen om je het veiligheidsniveau te bieden dat je van ons verwacht. Dit model heeft de kleinste CO2-voetafdruk van alle Volvo's tot nu toe en maakt het leven veiliger, comfortabeler en aangenamer dankzij de geavanceerde technologie en het Scandinavische design.

Lees verder

De volledig elektrische Volvo EX30 SUV: een kleine auto met veel potentieel

Soms kunnen eerste indrukken misleidend zijn. Ja, de nieuwe Volvo EX30 is onze kleinste SUV tot nu toe. En ja, hij is aantrekkelijk geprijsd. Maar hij kan een grootse impact hebben en vertegenwoordigt een van onze grootste zakelijke opportuniteiten in de komende jaren.

Lees verder